tiistai 11. helmikuuta 2014

SAMIn TOP-ohjaajat: SAMIn TOP-ohjaajat: 1) Kuvaa oma roolisi ja vastuu...

SAMIn TOP-ohjaajat: SAMIn TOP-ohjaajat: 1) Kuvaa oma roolisi ja vastuu...: SAMIn TOP-ohjaajat: 1) Kuvaa oma roolisi ja vastuusi opiskelijan arvio... :

1.) Opiskelijan arvionnissa on tietenkin tärkeää että tuntee arviointikirteerit. Niiden kautta pystyy myös ohjaamaan opiskelijaa tekemään vaadittavia työtehtäviä. Kriteerit toimivat myös koko työssäoppimisen ajan  tietynlaisena ohjeistuksena siitä mihin kohtiin ohjaaja kiinnittää arvioinnissa huomiota.

Ohjaajan rooli on rohkaista ja motivoida opiskelijaa tavoitteiden saavuttamiseen. Ohjaaja arvioi koko työssäoppimista. Alussa on hyvä tiedostaa opiskelijan ns. lähtötaso, mitä vaaditaan . Pitkin työssäoppimista seurataan opiskelijan kehittymistä kohti näyttöä. Palautteen antaminen on tärkeää. Ja tarvittaessa lisäohjaus.ja tuki sekä keskustelua vielä saavutettavista asioista.

Lopussa kun opiskelija tekee ammattiosaamisen näytön arvioidaan osaamista. Näyttöhän on koko työssäoppimisjakson "kohokohta". Siinä pitäisi näkyä mitä opiskelija on oikeasti oppinut koko ajalla. Tätä työtä me Paviljongin ravintolan salilla ja keittiössä teemme päivittäin.





...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti